Цетињска 5-7, Београд
Прва економска школа

 

ЗА КОРАК ИСПРЕД

 

 

  1. МИСИЈА

     

    Са традицијом дугом 142 годинe, Прва економска школа је једна од значајних карика у систему средњег образовања у подручју економије. Мисија Школе је да ученицима: пружи трајна, функционална и по садржају актуелна знања; да развија и подстиче иницијативност, креативност, критичко мишљење, тимски рад и позитивну комуникацију. Сарадњом са многим институцијама подстичемо интеграцију ученика у савремено друштво, уважавајући афинитете и различитости сваког ученика.

 

  1. ВИЗИЈА

 

Визија наше школе је да она буде школа у којој ће се у истој мери развијати образовни и  васпитини део процеса образовања, који је у складу са реформским процесима и  Стратегијом образовања у Србији.

Сваки ученик, као јединствени део заједнице (школе), ће  имати  могућности за свестрани  развој својих индивидуалних  потенцијала у  школи, у којој  ће се  поред развоја образовних садржаја развијати и  неговати заједнички дух, припадност школи, осећај сигурности и прихваћености.

Школа ће  велику пажњу посветити усавршавању наставника, њиховом личном развоју, напредовању и неговању добре атмосфере у колективу.  Едуковани, информатички писмени наставници имаће прилику да испоље своја лична интересовања и креативност.

Школа ће радити на прихватање и развоју толеранције, поштовању људских права, развоју личне одговорности према заједници и околини.