Цетињска 5-7, Београд
Прва економска школа


Архива вести

март
03
2009

vestinakomuniciranja.jpg

У цетвртак, 26. фебруара 2009.  у свецаној сали наше школе одржана је економска трибина са темом "Вештина комуницирања".

Наш гост-предавац био је Милинковиц Др Драган, професор на  Београдској банкарској академији.

.

.

vesttinakomuniciranjaplakat.jpg

март
03
2009

logoekonomijada.jpgУ оквиру пројекта "Економијада 2009", од 26. фебруара до 1. марта, у Сарајеву је одржан регионални сусрет економских школа. Наша школа је на овом сусрету освојила друго место. .  На идеју Веца уценика Средње економске школе из Сарајева, а у оквиру пројекта  "ЕКОНОМИЈАДА 2009" , одржан је регионални сусрет економских школа у Сарајеву у периоду  од  26.02.2009 - 01.03.2009. године. У оквиру овог пројекта  донета је ПОВЕЉА  којом  се промовише знацај успостављања сарадње са економским школама из региона и државе, те обогацивање те сарадње посетама, разменема уценика и искустава у настави и пракси. Један од битних циљева је оснивање асоцијације економских школа на нивоу државе и региона.

ekonomijada1.jpg

Нашу школу представљали су: - Милибор Саковиц, директор школе - Мира Павловиц, професор економске групе предмета - Александар Арсиц, уценик ИВ/2 - Немања Вуксановиц, уценик  ИВ/3 - Весна Јовановиц, уценица ИВ/8   На овом сусрету, "ЕКОНОМИЈАДА 2009" , Средња економска школа из Сарајева освојила је прво место, а Прва економска школа из Београда освојила је друго место. Објављујемо и извештај наших уценика који су уцествовали у овом догадају.

 ИЗВЕШТАЈ СА ПРВЕ "ЕКОНОМИЈАДЕ"

Поцаствовани смо што смо имали ту могуцност да будемо уцесници прве "Економијаде", одржане у Сарајеву од 26. фебруара 2009. до 01. марта 2009. године.           Кренули смо са мишљу да це нам тамо бити добро, али ми заиста немамо реци којима бисмо могли верно да вам доцарамо како су нас уценици школе из Сарајева примили. Ако је циљ овог програма био да се створи асоцијација економских школа и да се повежу уценици и професори тих школа кроз дружење, размену искустава, можемо слободно реци да је тај циљ испуњен. За ова цетири дана проведених у Сарајеву ми само не да смо проширили своја знања из економије, вец смо и стекли пријатељства за која се надамо да це дуго трајати. "Економијада" нам је омогуцила да се упознамо са смеровима, наставним програмом других економских школа из окружења. Овакав вид дружења је допринео упознавању традиционалних вредности и обицаја других народа, њиховог културно-историјског наследа. Цетири дана за град као што је Сарајево, заиста је мало. Стога бисмо, ако би ишта требало мењати, продужили трајање овог окупљања. Сматрамо да смо овим путовањем допринели превазилажењу културолошких разлика и стереотипа, који су нажалост још увек присутни. Похвалили бисмо добру организацију, али и још боље уценике који су тај, нимало лак задатак, успешно извршили.           Надамо се да це овакав вид окупљања постати традиција која це привуци још веци број уцесника и који це трајати дуго, дуго година.  У Београду, 04. март 2009. године С поштовањем Вуксановиц Немања,  Арсиц Александар, Јовановиц Весна

ekonomijada2.jpg

ekonomijada3.jpg

ekonomijada4.jpg

март
11
2009

Центар за културу и спорт „Шумице“наставља реализацију пројекта „Културом и образовањем против дроге“, у оквиру којег се расписују конкурси за најбољу карикатуру и најбољи литерарни рад на тему: „Зона без дроге“, за уценике средњих школа Београда. Најбоље оцекују вредне награде!Рок за предају радова је 27. март, а о осталим условима можете да се информишете на телефоне: 3837 614, 3837 551 и 3837 556.

март
13
2009

На основу сарадње Прве економске школе  и  струцног  удружења  ''ИДЕА'' следеци уценици су добили бесплатне припреме за пријеми испит из математике  за факултет. 1.  Стојановиц Нина, ИВ-4 2.  Гарабиљевиц Данијела, ИВ-4 3.  Стајиц Маја, ИВ-7 4.  Тановиц Марија, ИВ-8

март
13
2009

Одељење за сузбијање наркотика  МУП-а  Србије  у  сарадњи  са  Градским секретаријатом за образовање  организује предавање за родитеље  наших уценика у среду,  18. 03.2009.  у  17:30  у нашој школи   на  тему  ''Дрога је нула, живот је један''.  Предавац је  Ламбе Ђорелијевски, нацелник одељења за сузбијање наркотика Управе криминалистицке полиције Београда.

март
16
2009

 Група уценика трецег разреда наше школе (ИИИ-1, 13 уценика и ИИИ-2, 6 уценика) је посетила Медународни сајам образовања  13. 03. 2009.  у Хотелу Интерконтинентал са педагогом Сандром Кнежевиц и наставником економске групе предмета Драгославом Радоициц.